Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky švarcvaldskej šunky, výrazná chuť plesňového syra, chrumkavá reďkovka a rukolové pesto. Ochutnajte, ak máte chuť na zmenu.
                        Ingredience:
- 2 krajce celozrnného chleba
- hrsť rukoly
- hrsť poľnej
- 4 plátky švarcvaldskej šunky
- 6 plátkov syra
- niekoľko reďkoviek
- 2 hrste rukoly
- lyžica pražených píniových orechov alebo slnečnicových semienok
- lyžička nastrúhaného parmezánu
- olivový olej
- soľ
- korenie
Príprava:
Rukolu vložíme do nádoby mixéra, pridáme oriešky alebo slnečnicové semienka, nastrúhaný parmezán, štipku soli, mleté čierne korenie a niekoľko lyžíc olivového oleja.
ôkladne rozmixujeme mixérom. Chlieb natrieme lyžičkou pesta, položíme rukolu, poľnú, švarcvaldskú šunku, plátkami paradajky, syra brie a reďkovky.
Nakoniec kvapneme ešte lyžičku rukolového pesta. Posypeme morskou soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Juhočeský koláč s čučoriedkami
                Recept ktorý poznáte z populárnej relácie Českej televízie Buchty ráno
            
        Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
                Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
            
        Recept na zelený detox koktejl
                Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
            
        Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
                Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
            
        Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
                Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.
            
        Škoricové žemličky
                Kysnuté pečivo u nás vládne prakticky po celý rok. Na jar a v lete - povinne...