Kde kúpiť

Čokoládové muffiny s goji, brusnicami a čerstvou pomarančovou kôrou s polevou z horkej čokolády

Príprava domácich sladkostí je jeden z najpríjemnejších spôsobov ako tráviť čas, keď sa za oknom ochladzuje. V očakávaní na vianoce vyskúšajme recept na aromatické muffiny - obľúbené na všetkých stoloch. Pomocou kuchynského robota s planetárnym systémom Sencor vytvoríme dobrotu, ktorá očarí vzhľadom a chuťou!

Ingredience:


Porcie: 6

Cesto
  • 60 g pšeničnej múky
  • 80 g horkej čokolády
  • 35 g cukru
  • 75 g masla
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžica brusníc
  • 1 lyžica goji
  • 1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry

Poleva z horkej čokolády

50 g horkej čokolády
3 lyžice cukru múčky
1 lyžica masla
pár brusníc, goji a lyžička pomarančovej kôry na výzdobu
Čokoládové muffiny s goji, brusnicami a čerstvou pomarančovou kôrou s polevou z horkej čokolády

Príprava:


Cesto

Do hrnca vložíme maslo, cukor a čokoládu. Hrniec postavíme na mierny oheň a za stáleho miešania spojíme prísady a zložíme z platne. (Pozor - zmes sa nesmie variť). Takto pripravenú zmes vložíme do nádoby kuchynského robota, kde budeme miešať prísady. Do zmesi pridáme múku, ktorú sme predtým zmiešali s kypriacim práškom, chvíľu mixujeme, potom pridáme vajcia a opäť chvíľu mixujeme. Nakoniec pridáme do zmesi brusnice, ovocia goji a pomarančovú kôru. Pomocou lyžice plníme formičky cestom do výšky cca 2/3.

Pripravené muffiny vložíme do rúry predhriatej na 160 ° C a pečieme po dobu cca 20-25 minút. Po 20 minútach je vhodné vybrať jeden muffin a špáradlom zistiť, či je vnútri suchý, ak áno, môžeme vybrať všetky, ak nie, je potrebné nechať piecť muffiny ešte 5 minút.

Po vybratí z rúry necháme muffiny vychladnúť. Polejeme vychladnuté muffiny polevou z horkej čokolády, zdobíme brusnicami, goji a pomarančovou kôrou.

Poleva
Horkú čokoládu, maslo a cukor múčku vložíme do hrnca. Na miernom ohni zahrievame až k spojeniu prísad (pozor, aby sa nezačali variť).

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať