Kde kúpiť

Krehké bábovky s krémom mascarpone, bielou čokoládou a čučoriedkami

Dve sústa stačia, aby ste sa cítili blažene. Krehké cesto, jemný, nadýchaný krém a sladko-kyslá chuť čučoriedok. Je potrebné ešte niečo?

Ingredience:


Krehké cesto:

200 g múky
100 g masla
3 lyžice cukru múčky
1/2 lyžice citrónovej šťavy
1/4 lyžice citrónovej kôry
žĺtok

Dodatočne:

200 ml šľahačky 36%
250 g mascarpone
100 g bielej čokolády
250 g čučoriedok
Krehké bábovky s krémom mascarpone, bielou čokoládou a čučoriedkami

Príprava:


Múku preosejeme do nádoby robota. Pridáme cukor múčku, nakrájané na menšie kúsky maslo, žĺtok, citrónovú šťavu a kôru. Mixujeme pri stredných otáčkach až vznikne jemná odrobinky. Obsah nádoby preložíme na kuchynský dosku a krátko zarobíme hladké cesto. Na 30 minút vložíme do chladničky. Vychladeným cestom vyložíme formičky na bábovky. Pečieme dozlatista po dobu cca 10 minút v teplote 180 stupňov. Hotové bábovky necháme vychladnúť a vyberieme z formičiek.

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s lyžicou mlieka. Necháme úplne vychladnúť za občasného miešania. Ušľaháme šľahačku na tuhú penu pri najvyšších otáčkach. Pridáme mascarpone a (studenú!) Rozpustenú bielu čokoládu. Pomocou cukrárskeho rukáve plníme bábovky krémom a zdobíme čerstvými čučoriedkami.

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať