Kde kúpiť

Krehké perníčky s korením a s nastrúhanou kôrou z mandarínky

<p data-placeholder="Preklad" dir="ltr" id="tw-target-text">Krehké. Maslová chuť s jemnou mandarínkovú kôrou. Škorica tiež o sebe dáva vedieť. Samotná príprava cesta nevyžaduje príliš veľa času a o to príjemnejšie je možné ho tráviť na spoločnom zdobenie.</p>

Ingredience:


(cca 15-18 ks)
  • 100 g masla
  • 75 g hnedého cukru
  • 1 lyžica tekutého medu
  • 1 rozšľahané vajce
  • 200 múky
  • 1 lyžica mletej škorice
  • nastrúhaná kôra z 1 mandarínky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na výzdobu:
1 bielok
1 pohár cukru múčky


Krehké perníčky s korením a s nastrúhanou kôrou z mandarínky

Príprava:


Maslo našľaháme s hnedým cukrom na ľahkú penu. Pridáme rozšľahané vajce, škoricu, med, nastrúhanú kôru z mandarínky a zamiešame. Následne pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom. Všetko dôkladne zmiešame a formujeme guľu. Cesto zabalíme do ľanové utierky a dáme do chladničky na minimálne 30 minút. Vychladené cesto rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvarované medovníčky pomocou formičiek.

Pečieme v predhriatej rúre v 180⁰ C počas 10-12 minút. Na prípravu cukrovej polevy ušľaháme bielok a nakoniec pridáme cukor múčku a mixujeme dohladka. Zdobíme perníčky polevou.

Tip: Pred nandáním polevy počkajme až perníčky vychladnú. Pre robenie cukrových vzorov stačí naplniť polevou obyčajnú striekačku. Miesto strieborných guličiek je možné použiť cukríky M & Ms, kokosové vločky alebo rozdrvené cukríky. Cesto na perníčky je dosť maslové, preto je praktické vykrajovať tvary rovno na pečenie papiera - nemusíme ich potom premiestňovať na plech.

Úspešné pečenie!

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať