Kde kúpiť

Perníková torta

Menej tradičné verzie perníka, ktoré uspokoja všetky maškrtné jazýčky. Perníkový krém s dokonalou konzistenciou: tuhý, hladký a krémový, a zároveň jemný.

Ingredience:

 

Piškótový perník:
4 vajcia (zvlášť bielky a žĺtky)
125 g cukru
180 g pšeničnej múky
60 g zemiakového škrobu
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
2 lyžice perníkového korenia
2 lyžice tekutého medu
2 lyžičky kakaa

K preloženiu:
300 g (domácich) slivkového lekváru

Punč:
1 sáčok čierneho čaju
1 lyžička kávy
2 lyžičky kakaa
50 ml rumu

Perníkový krém:
150 ml šľahačky 36%
200 g mascarpone
4 lyžice cukru múčky
1 lyžička škorice
1 lyžička zázvoru

Čokoládová poleva:
3 lyžice studenej vody
75 g práškového cukru
1 lyžica želatíny
140 g masla
3 lyžice kakaa

 Perníková torta

Príprava:


Dno a steny tortovej formy s priemerom 20 cm vymažte maslom. Pšeničnú múku, škrob, perníkové korenie, kypriaci prášok a kakao presajte do nádoby. Bielky vyšľaháme do tuha, nakoniec postupne pridávajte cukor. Až bude cesto husté a lesklé, pridajte postupne po jednom žĺtka a med. Mixujte až získate hladkú a jednoliatu hmotu. Spomaľte otáčky robota a postupne pridávajte suché prísady.

Hotové cesto preložte do formy a pečte v teplote 180 ° C počas 40-50 minút, až vyberiete suché špáradlo. Po vybratí z rúry pustite formu na podlahu, aby sa vyrovnal povrch cesta. Nechajte úplne vychladnúť. Prekrojte piškótové cesto na 4 rovné plátky.

Vylúhujte silný čaj, pridajte kávu a cukor a dôkladne zamiešajte. Nechajte úplne vychladnúť. Pridajte rum a spojte. Pripravený punč nalejte po troškách na plátky piškótu, a následne ich preložte lekvárom.
Šľahačku a korenie umiestnite do nádoby mixéra a vyšľahajte na tuhú penu.
Nakoniec pridajte mascarpone a cukor múčku a dôkladne premiešajte. Krémom potrite povrch a boky torty. Zalejte želatínu vodou a nechajte napučať. Cukor múčku a kakao přesejte do hrnca. Pridajte maslo a napučanú želatínu.

Všetko zahrievajte na miernom ohni za stáleho miešania až sa prísady rozpustí a spojí (nevarte!). Vzniknutú polevou polejte tortu. dodatočne: 8 mäkkých perníčkov v čokoláde, najlepšie domácich.
Všetko nechajte schladiť v chladničke po dobu aspoň 3 hodín.

Podávajte.

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať