Kde kúpiť

Pistáciové pralinky

Dokonalý nápad na malý zákusok alebo darček pre niekoho blízkeho. Výstredne zabalený môže urobiť naozajstnú radosť. Ostatne nič neurobí takú radosť ako darček, do ktorého ste vložili srdce ...

Ingredience:

 

  • 100 g bielej čokolády
  • ​100 g mascarpone (v izbovej teplote)
  • 50 g mletých pistácií + na obalenie
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • kôra z polovice citróna
  • 1 lyžička mandľového likéru
Pistáciové pralinky

Príprava:



Orechy upražte na suchej panvici a nechajte vychladnúť. Čokoládu nalámte na menšie kúsky, rozpustite vo vodnej kúpeli a nechajte vychladnúť, ale len natoľko, aby čokoláda bola stále tekutá. Lyžicou roztlačte mascarpone, aby trochu zmäkol. Vlejte čokoládu a dôkladne premiešajte.

Citrón sparte, olúpte a vytlačte šťavu. Pridajte k syrové hmote, vlejte likér a zamiešajte. Orechy rozmixujte mixérom na konzistenciu mokrého piesku. Pridajte k hmote a zamiešajte. Nechajte hodinu v chladničke. Orechy, ktoré sa majú použiť na obalenie, nakrájajte alebo rozmixujte, ale na väčšie kúsky. Vyberte hmotu z chladničky.

Lyžičkou naberajte hmotu a formujte malé guľky (aby sa hmota nelepila na ruky, môžete ich ľahko natrieť malým množstvom oleja). Obaľte v pistáciách. Opäť nechajte na hodinu v chladničke. Hotové pralinky zabaľte podľa vlastnej predstavy.

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať