Kde kúpiť

Pusinkové hniezda so šľahačkou a ovocím

Ľahké ako pierko, chrumkavé a roztekajúce sa v ústach pusinky plnené nadýchanú bielou šľahačkou a sezónnym ovocím. Stojí to za hriech ...

Ingredience:


Pusinky:
  • 4 bielky
  • 220 g cukru
  • 1/2 lyžice limetkovej šťavy
  • štipka soli
Dodatočne:
  • 300 ml šľahačky
  • 36% lyžice cukru múčky
  • 250 g čerstvého ovocia (čučoriedok, jahôd)
Pusinkové hniezda so šľahačkou a ovocím

Príprava:


Bielka preložíme do nádoby robotu a pomocou balónovej metly ušľaháme na tuhu penu.
Za stáleho mixovaním pridávame po lyžici cukru.

Nakoniec pridáme citrónovú šťavu. Pena by mala čo i lesklá a veľmi tuhá. Hotové bielka vložíme do cukrárskeho rukávu a na plechu vyloženom papierom na pečenie sformujeme hniezda:

Najskôr urobíme okrúhly spodok a následne vrstvíme steny. Hotová hniezda sušíme v rúre v teplote do 80 ° C po cca 4,5 hodiny. Vychladené pusinky plníme šľahačkou ušľahanú s Lyžica cukru a dekorujeme čerstvým ovocím.

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať