Kde kúpiť

Cestoviny s paradajkovou omáčkou

Prírodne, čerstvo, ľahko ... to máme radi. Dokonalá chuť pravých paradajok v spojení s vôňou korenia, cesnaku a cibule. Najjednoduchšie riešenie sú občas najlepšie.

Ingredience:

  • 2 porcie cestovín (penne, rigatoni ...)
  • 750 g čerstvých zrelých paradajok (np. Malinových)
  • 2/3 poháre paradajkovej passaty
  • 2 lyžice masla
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pol zväzku čerstvej bazalky
  • štipka oregano
  • parmezán
  • hrsť rukoly (prípadne)
  • soľ
  • korenie
Cestoviny s paradajkovou omáčkou

Príprava:


Na hlbokej panvici alebo v hrnci rozpustíme maslo a osmažíme v ňom na drobno nasekanú šalotku. Následne pridáme prelisované strúčiky cesnaku. Smažíme po dobu cca 5 minút.

Medzitým narežeme paradajky, prelejeme vriacou vodou a ošúpeme. Krájame je na 4 časti. Džús prelejeme do menšieho hrnca. Dužinu nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džús zbavíme kôstok pretlačením cez sitko a tiež pridáme. Varíme pod pokrievkou po dobu cca 30 minút. Potom pridáme paradajkovú Passatu, rozdrvené korenie, korenie a soľ. Prikryjeme pokrievkou a necháme ďalších 10 minút variť na miernom ohni.

Medzitým uvaríme cestoviny al dente. Scedíme a necháme v sitku.

Hotovú omáčku preložíme do nádoby mixéra a dôkladne mixujeme. Prelejeme do hrnca, pridáme cestoviny, hrsť strúhaného parmezánu a rukolu (voliteľne). Dôkladne premiešame, podávame.

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať